In de Grote Kerk in Zwolle was een talkshow over de Oscars. © Gerard Jan Mijnheer


Filmfestival Zwolle krijgt vervolg: ‘Meer films op verschillende locaties’

Zwollywood Film Festival beleefde afgelopen weekend haar première. Organisator Gerard Jan Mijnheer kijkt tevreden terug. ,,Volgend jaar opnieuw, maar dan iets groter.’’

Hoe was het?

,,Heel goed. Vrijdag hadden we 150 mensen, dat had nog wel wat meer gekund. En zaterdag waren we met 270 mensen bijna uitverkocht. We zijn uiteindelijk enthousiast over de kaartverkoop en zijn heel blij. Na de vertoning van The Lion King zaterdag in de Grote Kerk applaudisseerden mensen spontaan. En bij zorgcentrum IJsselheem waren zo’n veertig mensen.’’

Volgend jaar opnieuw?

,,Jazeker, we hebben genoeg om op door te bouwen. We hebben gezien dat er animo is.’’

Worden er dan meer films vertoond?

,,Ja, we willen graag wat meer films op verschillende locaties tonen. Waanders in de Broeren en de Nieuwe Buitensociëteit wil ook heel graag meedoen. We willen volgend jaar uitpakken met films die verrassend of nieuw zijn.’’

Lees het volledige artikel op De Stentor …

Lees Meer